Udnyt dine vindueskarme

Vinduer er hjemmets udkig position til verden udenfor, det er rammerne omkring dagslyset som strømmer ind i værelserne og det er også herfra mennesker udefra kan fange et glimt af vores hverdag i forbifarten. Har du tænkt over, hvad der ellers definerer dine vinduer? Den måde du vælger at indrette dine vindueskarme på, siger nemlig en hel del og dig.

Køkkenets karme

Hvad enten dine køkkenvinduer vender ud mod vejen, ud mod haven eller mod en grå og kedelig mur er der flere ting du kan gøre for at skabe en hyggelig atmosfære ved hjælp af dine vindueskarme. Planter er blevet meget populære at bruge som en del af indretningen og i køkkenet kan du med fordel tage det skridtet videre mod en indretning, der er mere specifik i forhold til rummet ved at plante køkkenurter i små urtepotter og placere dem i din vindueskarm. Vælg de krydderurter du bruger meget og gør på denne måde din vindueskarm både praktisk og charmerende at se på. Du kan også vælge krydderurter der er flotte, dufter fantastisk, eller måske krydderurter du aldrig har smagt, men drømmer om at få brugt i fremtidige opskrifter. Når krydderurterne står friske i vindueskarmen og du kan se dem hver gang aftensmaden skal laves, er der en lang større chance for du får dig kastet ud i nye opskrifter og måske endda kreerer dine egne opskrifter fra eksperimenter med urterne.

Soveværelsets vindueskarme

Hvis du har et vindue i soveværelset, ved du sikkert også at der skal luftes ud her hver dag. Det er både for at forlænge vinduets holdbarhed, men også for at styrke indeklimaet og derfor er det også markant lettere at have en vindueskarm i soveværelset uden for mange nipsting. Måske er du typen der har voldsomt svært ved at komme ud af sengen når vækkeuret ringer og har derfor valgt at have vækkeuret til at stå i vindueskarmen for på denne måde at være nødt til at forlade sengen og slukke alarmen. I så fald er noget af pladsen allerede optaget hertil og du må derfor prioritere i den resterende plads. Planter er en sikker vinder, de skaber liv og er smukke at se på, flere planter er endda særligt velegnede til at styrke indeklimaet i soveværelset. Personlige elementer som billeder eller noget med en relation til et interessefelt er også oplagt at placere i vindueskarmen. Her kan der for eksempel være tale om bøger, pokaler eller andre ting med en personlig historie bag.

Vindueskarmene på badeværelset

På badeværelset runder vi igen de famøse planter, men her skal du være opmærksom på hvilke planter du vælger. Der er nemlig forskel på, hvilke forhold de forskellige planter kræver og du bør derfor vælge en plante, der vil trives i det fugtige badeværelsesmiljø. På badeværelset er der desuden en oplagt mulighed for at opstille en lille wellness oase med duftlys eller duftpinde og dine personlige plejeprodukter. På samme måde som med krydderurterne i køkkenet vil der også være en større chance for, du får brugt dine masker til hår og ansigt, hvis de står fremme som en daglig påmindelse. Har du et badekar, du bruger til at koble af efter en lang dag og gerne med afslappende elementer som en god bog, speciel sæbe eller lignende kan du også have disse til at stå i vindueskarmen. For at fuldende den beroligende oplevelse i badekarret kan du overveje at placere en transportabel radio i vindueskarmen, så du kan lytte til en rolig musik, en god podcast eller en lydbog. Vær dog opmærksom på om radioen er vandtæt, så den kan klare fugten i badeværelset.

Share this post